Idrætsprojektet

Hvad går initiativet ud på?

Idrætsprojektet begyndte i 2007 med en enkelt mands mission om at forbedre livskvaliteten for anbragte unge gennem idræt og bevægelse og ved at øge deres tilknytning til civilsamfundets tilbud og prosociale fællesskaber. I dag har Idrætsprojektet vokset sig stort og har over 50 medarbejdere, som hver dag opererer i alle københavnske bydele og arbejder for at nedbryde socialt udsatte gruppers barrierer for deltagelse på civilsamfundets platforme. Målgruppen er blevet bredere og inkluderer alle børn, unge og voksne i alle aldre, familier og grupper i socialt udsatte positioner med en mangfoldighed af ressourcer og behov. Idrætsprojektet skaber gennem idræt, bevægelse og andre aktivitetsbaserede tilbud brobygning til et aktivt fritidsliv, skole og arbejdsmarkedet.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Idrætsprojektet har tilbud til børn, unge og voksne i Københavns Kommune, som har brug for særlig støtte i relation til at opnå tilknytning til civilsamfundets prosociale fællesskaber gennem et aktivt fritidsliv. Idrætsprojektets forskellige tilbud er fleksibelt tilrettelagt med et mål om at deltageren oplever glæden ved fællesskabet omkring aktiviteter og får en fast tilknytning til en klub eller foreningstilbud.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Idrætsprojektet skal vinde Danskernes Idrætspris, fordi det giver mulighed for, at udsatte børn, unge og vokse får mulighed for at indgå i foreningslivets fællesskaber baseret på principperne om frivillighed, tålmodighed, fleksibilitet, motivation, og tro, håb og tryghed. I Idrætsprojektet indgår alle på lige fod og bliver en del af fællesskabet på tværs af udfordringer, ressourcer og alder. Idrætsprojektet nedbryder de barrierer, der måtte være for udsatte gruppers deltagelse på civilsamfundets arenaer, og bygger bro til fritidsliv, skole, uddannelse og beskæftigelse. Idrætsprojektet arbejder for at understøtte, at børn, ung og voksne i en socialt udsat position - herunder kriminalitetstruede, socialt udsatte, psykisk sårbare, fysisk og/eller psykisk handicappede børn, unge og voksne - får mulighed for at udvikle de kompetencer, der er nødvendige for at flytte sig socialt.