Kraftværket Skatehal

Hvad går initiativet ud på?

Kraftværket Skatehal tilbyder en sportsgren til de børn og unge, som ikke kommer i de etablerede idrætsklubber, f.eks. fodbold, håndbold og badminton. Her kan de motionere og dygtiggøre sig i tricks på forskellige typer af ramper - og forskellige køretøjer såsom: løbehjul, skateboard, BMX-cykler og rulleskøjter. Der laves events på et højt professionelt plan, f.eks. har den firedobbelte verdensmester i trickløbehjul, Dakota Schuetz, flere gange været i Kraftværket og holdt workshops med brugerne. Der er både værksted og et hyggeligt opholdsrum for både brugerne og deres forældre.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Kraftværket udvider foreningsidrætten med nye discipliner, som kan dyrkes både på eliteplan og i bredden. Her er der plads til alle, også de lidt "skæve" børn og unge, der får succesoplevelser i et trygt miljø med et godt kammeratskab. Succes'en gør, at udøverne også på andre områder får større selvtillid. De erfarne kørere hjælper gerne de mere uøvede med at lære tricks - og med at justere og vedligeholde deres løbehjul m.m. Sikkerheden vægtes højt - brugen af hjelm er obligatorisk, og både hjelme og andet sikkerhedsudstyr er til rådighed.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Kraftværkets brugerråd og de mange frivillige medarbejdere fortjener prisen for deres store arbejde med at styrke idrætten, kammeratskabet og den gode ånd på stedet. Som eksempel kan nævnes en dag, hvor en ny kører sagde noget hånligt til en af de andre - hvorpå en af de faste kørere brød ind og sagde: "Sådan taler man ikke i Kraftværket!" Brugerrådet er gode til at fastholde de frivillige ved at sørge for gode arbejdsforhold. De frivillige søger sponsorater til bygning af ramper, som planlægges i samarbejde med brugerne. Sponsorer har også gjort det muligt at indkøbe løbehjul, BMX-cykler og skateboard til udlejning. Som noget helt specielt tilbyder Kraftværket undervisning i kørsel på trickløbehjul. Folk kommer langvejs fra og inspireres til at tage hjem og lave noget lignende - f.eks. en skumgrav - og brugerrådets formand (Pernille Greve) giver gerne sine erfaringer videre til andre.