AnsIF Skaterbane

Hvad går initiativet ud på?

Ans er en lille by med ca. 1900 indbyggere, hvor der ud over en lokal fodboldklub, også var en række meget små oplandsklubber. I forbindelse med bygningen af et idræts og kulturcenter, opstod ideen om at slå disse oplandsklubber sammen med byens lokale fodboldklub. Det blev til Ans Idrætsforening ( AnsIF ). En flerstrenget forening, som i dag rummer lige omkring 1.700 medlemmer. Heraf er ca. 70 % af foreningens medlemmer unge under 24. Målsætningen og visionen i AnsIF er, : Alle skal have mulighed for, at dyrke idræt på et kvalificeret niveau, og klubbens bedste hold, skal fremstå som et attraktivt mål, og rollemodel for de yngste medlemmer I AnsIF skal børn og unge have så høj prioritet, at klubben bliver et potentielt samlingssted, for hele områdets ungdom, uanset hvilke interesser de har.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Initiativet med at slå de små foreninger sammen, sammenholdt med initiativet til skaterbanen, betyder, at uanset hvilken sportsgren de unge mennesker ønsker at gå til, så er der plads til det. Foreningen dækker nu : Badminton - dagidræt - fodbold - gymnastik - håndbold - motionscenter - fitness - svømning - kano & kajak - sejlsport - tennis og skatersport. Alle medlemmer, skal opleve en glæde og trivsel ved at dyrke idræt, uden at gå på kompromis med klubbens sociale visioner. Ud fra ovenstående visioner, var det derfor naturligt for AnsIF, da der kom en forespørgsel fra en række forældre, at gå ind i projektet med at anlægge en skaterbane, i forbindelse med Idræts og Kulturcentret. Banen blev med støtte fra hovedklubben, samt en række sponsorer, anlagt i foråret 2016, og indviet sidst i maj. Og her 5 mdr. senere, er der allerede over 150 medlemmer i skaterafdelingen.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

AnsIF skal vinde Danskernes Idrætspris, fordi klubben har været enormt fremsynet, visionær, samt lyttet til både unge og ældre, for på den måde at lave nogle tilbud, der stort set dækker, de interesser både unge som ældre kan ønske sig. Dette har medvirket til, at der er et rigtig stort aktivitetsniveau, ikke kun i det lille bysamfund, men også i et meget stort opland omkring byen. Samtidig er skaterbanen blevet samlingssted for både børn og unge, der ud over at få mange sociale relationer, på tværs af alder og køn, også medvirker til at holde disse i et miljø, uden kriminalitet, samtidig med at mobiltelefonerne, får mulighed for at blive kølet lidt, samtidig med, at de unge mennesker får pulsen op, og dermed også øget aktivitetsniveauet.