Om Danskernes Idrætspris

Danskernes Idrætspris er en pris, der går til et initiativ eller projekt, der i særlig høj grad gavner den lokale foreningsidræt. Alle danskere kan nominere initiativer eller projekter. Vinderen modtager Danskernes Idrætspris ved DR´s show, SPORT 2017, lørdag 6. januar 2018 i Boxen i Herning.

Danskernes Idrætspris sætter fokus på de aktiviteter, projekter og initiativer, der hver dag året rundt, er med til at give 2,6 mio. danskere gode oplevelser i idrætsforeningerne. Danskernes Idrætspris er derfor prisen, der hylder projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at være aktiv i en idrætsforening.

Ud over æren modtager det vindende projekt også 100.000 kr., der skal bruges til at styrke initiativet yderligere.

Hvis det initiativ, du har indstillet, kommer i finalerunden i Boxen, deltager du i konkurrencen om to billetter til SPORT 2017. Så kan du selv være med i Boxen, når vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres. Hvis flere har indstillet samme finaleinitiativ, trækkes lod om de to billetter.

Dommerpanelet i hvert P4-distrikt består af en lokal eliteidrætsudøver, en lokal DIF ambassadør og en journalist fra den lokale P4-station.

De tre finalister findes af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund, der også udpeger vinderen.