Aik65 - handling skaber forvandling og får det bedste frem i skole og forening

Hvad går initiativet ud på?

2 lokale ildsjæle har trænet en hel årgang på tværs af 4 institutioner i snart 3 år med det formål at fjerne eventuel mobning og sikre at alle har lige adgang til sport og fællesskab. Nu er årgang 2011 startet i skole og træningen er flyttet fra lørdag formiddag til to eftermiddage om ugen, hvor trænerholdet henter børnene i SFO og tager dem med på banen. Der er et fabelagtigt lokalt initiativ, der fortjener en anerkendelse.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Hele årgangen og deres forældre introduceres til Foreningen, som er blevet kernen for gruppen af børn og forældre. Personligt har jeg aldrig tilbragt tid i en idrætsforening og nu er hele vores familie engageret i Sports aktiviteter i 4 ud af ugens 7 dage. Ergo mener jeg, at initiativet skaber efterspørgsel og deltagere til endnu flere hold i Foreningen.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Det fokuserer på trivsel, sport og fællesskab. Det er i direkte forbindelse med skolen og alle kan være med. Der fokuseres på at skabe en helt ny kultur med respekt i højsædet. Her tænkes der ikke bare store tanker - der sættes handling bag ordene. Derfor; handling skaber forvandling.