Køge Håndbolds Teen Træner Akademi

Hvad går initiativet ud på?

Teen Træner Akademiet i Køgehåndbold er et projekt der handler om fremtidens idrætsledere, fællesskab og trivsel, fastholdelse og klubkultur. I Køge Håndbold går alle klubbens unge trænere på et Teen Træner Akademi, hvor de mødes en gang om måneden. Her modtager de 1 1/2 times kursus i forskellige relevante emner, når man skal være en god børnetræner. Hver gang der er Akademi inviteres alle klubbens 8-10 årige til at komme til ekstra træning, så teen trænerne har nogle 'kaniner' at øve sig på. Akademitræningen kommer på den måde til både at handle om at uddanne unge trænere - men også om rollemodeller, om at lære hinanden at kende på tværs af alder og køn i klubben, og om at tilbyde teenagerne en anden og vigtig rolle i klubben, som fremtidens trænere. Alle teen trænere er desuden fordelt ud på klubbens hold fra u8-u12, hvor de hver uge er medansvarlige for træningen, ligesom de skal være med til at arrangere en skolehåndboldturnering til februar.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Teen Træner Akademiet kommer foreningslivet til gode i hele Danmark, fordi det projektet grundlæggende arbejder med nogle værdier og udfordringer der er velkendt i alle foreninger - klubliv, fællesskab og trivsel - Kvalificerede børnetrænere - Fastholdelse af teenagemedlemmer Form og indhold er direkte overførbar til alle foreninger

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Køge Håndbolds Teen Træner Akademi skal vinde fordi projektet kobler nogle fantastiske og vigtige værdier i børn og unges idrætsliv. Det tilbyder teenagere en anden rolle i klubben som træner og rollemodel, så de kan fastholdes i foreningslivet Det skaber glæde og trivsel på tværs af alder og køn Det skaber fremtidens idrætsledere i Danmark.