Jinzen Do

Hvad går initiativet ud på?

Initiativet er helt enkelt målrettet både børn og unge mellem 7-18 år. Vi kommer fra en organisation ved navn Jinzen Do, der til daglig træner kyokushin karate på Bogø. Karate kan være med til at styrke børn og unges sociale kompetencer, samt afhjælpe koncentrations problemer. Vi vil helt generelt have børn og unge til at dyrke kyokushin karate. Børn og unge har mulighed for at udvikle sig fysisk og mentalt, vi arbejder ikke blot med "kampsport", men har også fokus på etikette, og det mentale helbred -Deriblandt meditation og psykisk arbejde med os selv. Vores organisation har klubber på hele Sjælland fordelt på diverse kommuner, og vores projekt vil først og fremmest tage udgangspunkt i besøg på diverse skoler, opholdssteder mv. Hvor vi har til hensigt at demonstrere, hvad vi står for og fortælle om de helt fantastiske værdier i sporten. Derudover få hele skole klasser (idrætstimer) til "prøve" timer i klubben, også besøge skolerne for at træne med dem. Man kan sige, at temaet både henvender sig til det sociale, sundhedsmæssige og idrætmæssige aspekt, og ikke blot henvender sig til børn og unge med diagnoser, men også børn og unge i et generelt perspektiv og unge med kriminel baggrund.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Idrætsforeningerne vil på baggrund af projektet/initiativet til gode, i form af at børn og unge der (måske) til daglig møder sociale udfordringer, vil opleve at blive en del af et fællesskab og derigennem også opbygge en "ny" og forbedret udgave af dem selv -Selvtillid. Vi arbejder med at gøre vores elever til den bedste udgave af dem selv! Vi ønsker gennem vores initiativ, at fokusere på børn og unges behov, men samtidig give fleksible tilbud til børnefamilier, og give forældre og børn mulighed for at træne samtidig, da dette har stor betydning for vores børn og unge. Vores fokus på børn og unge er baseret på, at vores børn og unge i dag er langt mere digitaliseret og trænger til at indgå i et fællesskab i et nyt regi, derudover at nutidens generation af børn og unge vores fremtidige arbejdskraft -De skal i fremtiden bære samfundet, og bidrage bedst muligt til samfundet! Vores børn og unge skal kunne indgå i et socialt samarbejde. Projektet kan også bidrage til unge kriminelles indlæring og behjælpe deres færden i samfundet. Vores organisation har erfaring med alle nævnte aspekter. Derudover er karate en sport der er til at finde i hele landet, og det er en sport de fleste har mulighed for at holde ved hele deres liv!

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Dette initiativ skal vinde, da det er et forholdvist alsidigt projekt, og samtidig bidrager til det fremtidige samfund -DANMARK.